555

Eilisiltana vaihtui suunnitelmat pikaisesti telttailusta vaunuiluun. Yöllä sitten siivosin ja pakkasin. Nyt ajellaan kuin mitkäkin karavaanarit. Mukavaa on vaikka vettä ripsii tai ehkä juuri siksi. Ensi viikolla palataan!

554

Huomenna lomalle, tänä vuonna Pudasjärvelle. Tänään vielä auton siivous ja pakkaaminen. Kajaanissa pörrännyt ympäriinsä asuntovaunuja. Törmäsimpä prismassa mäntsäläläiseen kummityttöönkin. Tulkaa tutut käväsemään, jos ohi ajatte :)



Kuvat vuosi sitten Lopelta.

553

Ihanat ipanat kesälaitumella. Siis äitin ja isin sängyssä. Mummo ja pappa kävi ohikulkumatkalla.



552

Kyllä kerran kesässä on ajateltava myös torimyyjien toimeentuloa. Varsinkin jos on jo monta päivää himottanut kirsikoita. Ja lapsille herneitä. On onni että on luotu vähän erilaisia makuaisteja. Saan ihan rauhassa herkutella esimerkiksi kirsikat ja vesimelonit muun perheen nenän edessä. Enintään Edvin haluaa maistaa.

Lapsille muutamat uudet t-paidat reissuun ja Bealle lippis.





551

Iltapala, tänään leivottua. Sillä samalla parhaalla pohjalla kuin aina ennenkin. Jollekin muullekin tais maistua kun kauppareissun aikana oli hävinnyt puoli piirakkaa :D


550

Pikaretki pihakeinuun. Poika tais saada tyttöystävältä eilen illalla pikku nuhan.





549

Nukuin emäsurkeesti viimeyönä. Väitän että täysikuu vaikuttaa, tänään se taas on. Vaikka en tosin muistanut sitä illalla. Poika mahassa on hyvin rauhallista tyyppiä. Mutta sekin eilen innostui ja koko yön riehui. Raukka toinen kun ei saanut unta.

Eikö pähkinät oo ihan terveellisiä naposteltavia? Niin ja ihanaa, kun voi taas pitää shortseja. Samanlaisia kelejä ensi viikolle, kiitos! Lomareissu tiedossa.


548

Lapset päiväunilla. Kävin poimimassa takapihalta uuden kimpun maljakkoon.




547

Oho, näyttääpä pöytä eriväriseltä eri aikaan. Saman keittiön pöydän ääressä tässä on syöty koko juhannuspäivä. Ihan kotona oman perheen kesken. Uusia perunoita joka tapauksessa syöty sipulivoikastikkeen kanssa. Prinssinakkejakin eksyi joukkoon, ihan hyviä nekin oli. Ja persilja tuoksui hyvälle täällä kerrostalossakin. Välipalaksi suklaajäätelöä kahvin kanssa. Illalla varmaan pakko ehkä paistaa makkarat uunissa :D



546

Tällä viikolla yksivuotias on oppinut kävelemään, vaikka ei konttaamista silti ihan vielä ole lopettanut. Ja opetellut syömään itse. Vaatekaappien tyhjentämisen jalon taidon hän on valitettavasti osannut jo aiemmin.

Laatikkopino olohuoneen seinustalla kasvaa päivä päivältä. Alkaa hirvittää, mihin nuo kaikki mahtuvat.

Miehestäni tuli virallisesti maisteri. Saatan olla ihan jonkun verran ylpeä <3 ja vähän myös helpottunut, että se on nyt ohi. Juhlitaan vähän myöhemmin, kunhan ehditään. Uudessa kodissa.



Juhannus ollaan kotosalla tai enintään naapurissa. Hauskaa keskikesän juhlaa muillekin!

545

Sanottaisko että tosi hyvä päivä tänään. Irrotin lampunvarjostimet, muuta en muuton eteen tehnyt. Heräsin lasten kanssa aamulla ja mies nukkui pitkään. Nyt tuo on terassityömaalla ihan palkkahommissa. Pienet muruset on ollu pitkästä aikaa hyvällä tuulella lähestulkoon koko päivän. Olkaa pliiiiiiis huomennakin! Maljakossa muutama ilta takaperin poimittuja kesäkukkia.


544

Kesän ensimmäinen mansikkavälipala. Jäätelöllä, kermavaahdolla ja marengin murusilla. Nam.



543

Laatikkopino olohuoneen takaseinällä kasvaa. Toista riviä jo mennään. Kyllä tästä vielä ihan muuttokuorma tulee.

542

Tänään sai jo laittaa puistoreissulle haalarit päälle ja kumpparit jalkaan. Lasten kanssa kotona, onneksi nukahtivat yhtäaikaa päiväunille. Hannu terassitalkoissa ystäväperheen luona.




541

Meinasin unohtaa koko hääpäivän. Äsken lehteä lukiessa jotenkin sitten hoksasin. Onnea meille <3

Illalla juhlitaan silti kavereiden kolmevuotiasta. Onnea Emmallekin <3


Nyt sais joku tulla ostamaan tuon mekon. Vaaleanpunaisen alushameen saa kaupan päälle :)

540

Nyt tämä lähtee tyttöjen kanssa illaksi rimpsalle. Mies oli eilen. Tosin ei tietääkseni tyttöjen kanssa :D

539

Ostin tänään kaksi uutta mattoa uutta kotia ajatellen. Ylempi musta-harmaa on reilun kokoinen (ehkä 140x200) ja pääsee olohuoneeseen. Sen löysin Maxi Kodintukun poistohyllystä. Hahaa, voitteko eksoottisempaa shoppailupaikkaa edes kuvitella? Toinen on väritykseltään vaaleanpunainen ja tummansininen. Ehkä viisi metriä pitkä ja reilun metrin leveä räsymatto kirppikseltä kympillä. Ei ollenkaan huono päivä tämä.



538

Aamulla oli satanu vähän vettä. Äsken aurinko jo pilkahti, mutta tummia pilviä näkyy vieläkin. Iltapäivällä lapset pääsevät ulos. Jos nyt ei kaatamalla sada.

Piirrellä voi nyt ihan rauhassa lattialla, kun matot on paketissa. Viimeyönä uuden olohuoneen sisustus kummitteli päässä. Sohva uupuu.


Ja hei sinä anonyymi joka laitoit pitkän kysymyksen lapsiin liittyen, voisinko vastata vaikka sähöpostilla kun vastauksestakin tulee aika pitkä? :D Sivupalkista löytyy minun säköpostiosoitteeni.

537

Alkaa näyttää aika tyhjältä täällä. Verhot laitoin jo laatikkoon. Kukkakimppu on hajautettu kahteen kannuun. Maljakotkin on pakattu. Tänään sataa kaatamalla vettä. Me lähdetään kohta koko perheen voimin kyläilemään.




Ps. Nyt sais vanhoja lukiokirjoja halvalla. Tai vaikka ilmaseks jos joku vaan vaivaantuu hakemaan :D

536

Parvekkeelle paistaa aurinko kuuden aikaan aamulla. Sen jälkeen ei enää koko päivänä. Pörriäisellä varmaan taas korvatulehdus. On niin kiukkuisella päällä. Ensi viikolla korvapolilla kontrolli, yritetään kotona siihen asti.


535

Minkäs sille mahtaa jos joskus vaan menee hermot noihin armaisiin kullannuppuihin? Tänään sain illan vapaata. Teki erityisen hyvää käydä tyttöjen kanssa ulkona istumassa. Äsken kotiin kävellessä tuli mieleen, että saatan vaikka muutaman kyyneleen tirauttaa kun tajuan että täältä muutetaan pois. On se vaan niin kaunis pikku kaupunki tämä. Ja mitähän ne noille yliopiston hienoille rakennuksillekin meinaa nyt tehä?

Näillä keleillä tuntuu suorastaan tuhlaamiselta istua sisällä. Pakkaamisestakin oon pitäny muutaman päivän taukoa. Joka päivä on käyty jossain puistossa. Vaan on se silti hienoa, että kohta saadaan omaa pihaa. Ei tarvi aina kilometrin päähän puistoon kävellä.





534

Sain lauantaina mieheltä kukkia. Olin ollu koko aamun kauheen pahalla tuulella, liekö sillä jotain tekemistä asian kanssa. Vielä kun aukeais nuo liljat (luulisin) niin kyllä sitä kelpaa katella. Tuo ikkunalauta, missä tuo maljakko nyt oikeasti seisoo, on vaan niin kauhean täynnä roinaa. Kyllä muutto on sitten lepposta puuhaa.


533

Tänään on tuntunut jotenkin isolta. Tai sitten muuten vaan hankalalta. Poika potkii jo ahkerasti.

Edvin sai kummitädiltä aivan hellyyttävän Seppälän pupupaidan.

Yhdelle pienelle vastasyntyneelle prinsessalle tein eilen pipon ja pistin pakettiin. Juho-nukke sai toimia valokuvamallina.